На ден 09.12.2011 во просториите на Скопски саем се одржа обука за Стратешко планирање на локално ниво, организирана од страна на Министерството за локална самоуправа и Центарот за развоја на Скопски плански регион.

На обуката учествуваа вкупно 25 вработени од општинската администрација, а кои работат на стратешко планирање и буџет. Обуката е организирана согласно заклучокот на Влада на Република Македонија од 299-та седница оддржана на 26.04 2011 година кој произлегува од Стратегија за реформа на јавната администрација и согласно извештајот на Европската комисија, Генералниот секретаријат на Владата на Република Македонија во соработка  со Министерството за локална самоуправа и со логистичка подршка од Центрите за регионален развој.
Предавачи на обуката беа г-ѓа Љиљана Костич, г-ин
Зоран Милков,г-ин Сали Сали и г-ѓа Биљана Јовановска од Влада на Република Македонија,Генерален секретаријат одел Сектор за стратегија, планирање и следење.  

 

 

 

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk