На 27.12.2010год. со почеток во  13 часот  беше одржана X (десетата) седница на Скопски плански регион. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски.

На седницата присуствуваа г-дин Зоран Јанаќиев Претседател на МИИ кој го презентираше планот за воспоставивање на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Македонскиот Институт за Интеграција (МИИ) со предлог проект ,,Програма за развој на Скопски плански регион'', и Проф. д-р Радмил Поленаковиќ, од Машински Факултет кој збореше за формирање на Научно-технолошки парк во Скопскиот регион и воспоставување на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Машинскиот факултет, Универзитет Св.,,Кирил и Методиј''.

На 23.09.2010 година со почеток во 11.00 часот сеодржа IX (деветата) седница на Скопскиот плански регион.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk