Раководителот на ЦРСПР г-дин Љупчо Кец Мицковски одржа куса средба со градоначалникот на Општина Аеродром, г-дин Златко Марин. Средбата беше од информативен карактер, размена на информации, искуства, поврзани со работата на центарот и општините од Скопскиот регион.

Програмата за развој на Скопски плански регион како составен дел од секој регион оваа година подлежи на ревидирање. Во таа насока предвидени се неколку работилници кои ќе се одржат на пролет оваа година, каде општините бклучувајќи ја и Општина Аеродром како дел од Советот на Скопски плански регион ќе имаат можност да придонесат во изработката на новата Програма која ќе биде во важност од 2020 година со период од четири години.

Соработката со Општина Аеродром е на високо ниво и се надеваме дека така ќе продолжи.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk