На ден 27.11.2017 година во просториите на Стопанска комора на Македонија се одржа Конститутивна Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.

Седницата ја отвори и со неа раководеше Градоначалникот на општина Гази Баба, Г-дин Борис Георгиевски. На седницата присуствуваа  Градоначалниците од Скопскиот регион, заменик Министерот за локална самоуправа Г-дин Дејан Павлевски како и Државниот секретар во Министерството за локална самоуправа Г-дин Кирил Парталов.

На седницата беа верификувани мандатите на членовите на Советот за развој на Скопски плански регион и беше донесена одлука за формирање на Совет на Скопски плански регион. На Конститутивната седница за Претседател на Советот на Скопскиот плански регион едногласно беше избран Градоначалникот на општина Гази Баба Г-дин Борис Георгиевски.  

Мандатот на Претседателот е во времетраење од 2 (две) години, со право на повторен избор.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk