Центарот за развој на Скопски Плански регион во соработка со Центарот за обуки на Секретаријатот за Европски прашања, во рамките на твининг проект за  градење на капацитети за ЕУ и евро-интеграциите, организирaa работилница која се одржа на 25.04.2017 година во просториите на Скопски Саем, Дипломатик сала.

Целта на работилницата беше да се презентираат отворените повици за финансирање од ЕУ наменети за институциите, граѓанскиот и приватниот сектор како и да се презентираат активностите на Центарот за обука на Секретаријатот за прашања на Р.Македонија.

На настанот присуствуваа претставници од Секретаријатот за Европски прашања на Р. Македонија, Европската Делагација во Р.Македонија, претставник од Министерство за надворешни и европски прашања на Република Хрватска, како и партнери во рамките на твининг проектот. На средбата беше презентирана ИПА I и ИПА II програмата за отворените  можности за општините и регионалните чинители како и презентација на тековните проекти наменети за општините од Центарот за обука на СЕП при Секретаријат за европски прашања. 

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk