До 2012 Скопје ќе има комплетен Акционен план кој ќе треба да даде информација за сите приоритетни проекти кои ќе се реализираат, најавија градоначалниците од Скопскиот плански регион на денешната седница. 

Градоначалниците од Скопскиот плански регион заеднички ги дефинираа приоритетните проекти за имплементација на Програмата за развој на Скопскиот плански регион за периодот 2010-1012 на работната средба која се одржа во периодот 16-17 април, 2010, во Охрид, хотел Милениум палас.

Во организација на Советот за развој на скопскиот плански регион и УСАИД Проектот за Локален - економски развој МЛГА, Градоначалникот на Општина Гази Баба Тони Трајковски, како претседател на Скопскиот плански регион, ја отвори канцеларијата на Центарот за развој на скопскиот плански регион. 

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk