На ден 22.04.2016 година со почеток во 11 часот во просториите на Скопски саем, Дипломатик сала се одржа работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони.

На 24 декември 2015 година Бизнис центарот при Скопски плански регион во соработка со економскиот оператот Гешталт Солушн од  Штип во просториите на Мала конференциска сала на Скопски саем, I кат ја одржаа првата работилница наменета на микро, мали и средни претпријатија, општински претставници и сродни организации од Скопскиот плански регион - потенцијални членки на кластер (компании, општински организации, стопански комори, банкарски сектор, невладини организации, консултантски фирми итн.).

На ден 16.12.2015 година, на Скопскиот саем се одржа „Форум за личен развој“, во организација на Бизнис центарот на Скопскиот плански регион, Општина Аеродром и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“.

На програмата можеа да се проследат три презентации од двајца реномирани експерти за личен развој, и тоа од Џад Долфин и Катерина Ангеловска.

Американскиот експерт за организациски развој, Џад Долфин, вниманието на присутните го насочи кон тоа како правилно да го менаџираат своето време, како и „мапирање“ на мозокот, кое е всушност алатка со која можат да се зголемат сопствените способности за решавање на проблемите, а со тоа да се движиме напред.

На ден 16.12.2015 година, на Скопскиот саем се одржа „Форум за личен развој“, во организација на Бизнис центарот на Скопскиот плански регион, Општина Аеродром и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“.

На програмата можеа да се проследат три презентации од двајца реномирани експерти за личен развој, и тоа од Џад Долфин и Катерина Ангеловска.

ФОРУМ ЗА КАДРОВСКИ МЕНАЏМЕНТ

Датум:  11 -12 ноември 2015 година (среда и четврток)
Место:  „Скопски саем – сала Дипломатик“ – Скопје

Експерти, претставници на банките и менаџери на човечки ресурси на „Форумот за кадровски менаџмент“ кој се одржа на 11 и 12 ноември на Скопски саем, дискутираа за предизвиците и можностите за развој на компаниите и за вработениот кадар како клучен фактор за успех на компанијата.

Организатори на форумот беа Бизнис центарот на Скопски плански регион, Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) и општина Аеродром.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk