На ден 22,23.05.2013 год (среда и четврток ) во хотел Континетал се одржа работилница за Стратешко планирање на Центарот за развој на Скопски плански регион, организирана од страна на ГИЗ РЕД и Центарот за развој на Скопскиот плански регион.

Работилницата беше официјално отворена од страна на г-дин Хамси Бехлули, преставник на ГИЗ РЕД, координатор за Скопскиот регион. Преглед на надлежностите на Центарот за развој на Скопски плански регион ги презентираше г-ѓа  Анета Лозаноска Раввлинсон, директор на Центарот.На работилницта учество земаа претставници од ЛЕР секторот од сите општини во Скопскиот плански регион,преставник од МЛС – сектор за Регионален развој, од Градот Скопје и од Навладини организации. Целта на работилницата беше да се изработи нов Стратешки план на Центарот за развој на Скопски плански регион.

Модератор на работилницата беше г-ѓа Јасмина Трајковски. На работилницата се разгледуваше  SWOT анализата,постојаната состојба (каде сме), а каде сакаме да бидеме (планирање и иднина). Се дискутираше за стратешките приоритет и стратешките цели.Се разгледуваше подготвувањето на проекти (видови на проекти, фаза на подготвување, остварливост и буџетирање на проектите) .

      

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk