На ден 16.12.2011 во просториите на Хотел Континентал  се одржа информативен ,,Форум за пристапот LEADER", организирана од страна на Мрежата за рурален развој(МРР на РМ) во партнерство со Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и во соработка со  Центарот за развој на Скопски плански регион.

Целта на форумот беше информирање на заинтересираните страни од јавниот, деловниот и граѓанскиот сектор за пристапот LEADER, како метод за иницирање и мобилизирање на руралното население за спроведување на активности во локалните рурални заедници и како дел од идните мерки на програмата ИПАРД.

Центарот за развој на Скопскиот плански регион е формиран според Законот за рамномерен регионален развој во Мај 2009 година. 

Добивај е-информатор од СПР

Пријавете своја емаил адреса на која ќе го добивате нашиот е-информатор кој ги содржи сите последни вести и информации од нашиот центар

Контакт инфо

Ул. Димитрие Чуповски бр. 13
Зграда на Стопанска комора на Македонија / први кат
1000 Скопје Македонија
тел.: +389 2 3244 033
тел.: +389 2 3244 036

contact@skopjeregion.gov.mk